En hel uges medborgerskab

Marjatta har afholdt en uge hvor hele fællesskabet kun var beskæftiget med medborgerskab.

Alle Marjattas borgere over 18 år og en hel del medarbejdere har haft en meget aktiv uge 35. Hele fællesskabet fra 8. og 9. klasse, STU og alle voksne borgere.

Her blev de tre muligheder nøje blev gennemgået:

Hvor bestemmer jeg?
Hvor bestemmer vi i fællesskab?
Hvor bestemmmer andre?

Der blev aktivt spillet ludo, der blev spillet kort, hinket, danset og leget. Der blev diskuteret, skrevet og sunget. Alle var utrolig aktive på hver deres måde – der er jo selvbestemmelse. Temaerne med hvad bestemmer vi samme i forhold til det fælles liv i gruppen og andre steder, hvor skal jeg samstemme mig med de andre. Hvor bestemmer jeg selv? hvad gør det? stiller det andre krav? Gode dilemmager blev drøftet og det kom der mange gode samtaler ud af.

Disse aktiviteter blev fulgt godt op rent visuelt med farvede kasketter . Den grønne “jeg” kasket, den gule “vi” kasket, eller den røde “de” kasket.

Til tema-ugen har det været et fotograf, som har filmet og optaget glimt fra hele ugen. Dels som dokumentation fra forløbet, men også for at vi alle sammen kunne se tilbage på den begivenhedsrige uge. På Skolehjemmet, samt Fredskov og Kridthuset sluttede ugen af fredag aften, hvor der blev serveret burgers som en hyggelig opvarming til musik og danseaften med DJ Grønvold. Der blev danset igennem og alle de kendte nummere blev spillet.

Det er slut med tema-ugen, men der vil fremover blive arbejdet med medborgerskab af både medarbejdere og beboere.

  

      Grupperne sluttede af med en “Medborger sang”, du kan læse den eller evt. synge med på den – se herunder: