Marjatta har fejret sin 70 års fødselsdag – en dejlig dag med masser af aktivitet

Marjatta har fejret sin 70 års fødselsdag rundt omkring i fællesskabet. På Skolehjemmet fik de bedste lagkage køkkenet havde tryllet frem. En fortælling fra Tine Bay Sørensen om hvordan Marjatta var vokset fra 3 beboere til i dag hvor der bor ca. 270 børn og voksne. Efterfulgt af en  lille fin fortælling om hvor navnet Marjatta kom fra.

I det Finske folkeepos fortælles der bl.a. om Marjatta. Hun bliver gravid af et tyttebær og søger uden held en sauna, hvor hun kan føde. Et drengebarn fødes i skoven, men forsvinder for siden at dukke op i en mose. Väinämöinens dom og udråbes til konge af Karelen. Väinämöinen forlader Kalevala i sit kobberskib, da hans tid er omme nu.

Aftenen på Marjatta sluttede med det flotte skuespil Kalavala. En meget flot fortalt og tolket historie. I Sjællandske fortæller en meget fin artikel om stykket. Du kan læse den her: 70-års jubilæum: – For dem er der ikke forskel på Broadway og Marjatta – Kultur – Sjællandske Nyheder (sn.dk) Den 2. november kommer TV Øst og optager.

HUSK – Det er stadig muligt at få billetter til forestillingen som bestilles her. Kommende aktiviteter – Uddannelsescenteret Marjatta (uddannelsemarjatta.dk).

Marjatta er nu er lidt ældre dame, men stadig i udvikling. Der bliver derfor nogle spændende år der ligger forud og vi ser frem til mange år endnu.

Store som små har deres bud på de historier der fortælles.
Skolen har lavet et fint mosaik over ægget som har en stor
betydning i forbindelse med skabelse af jorden i Kalavala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Af naturen har skolen skabt det flotteste Marjattas logo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lidt billeder fra dagen: