A-Huset Sofiegården

Aktivitetsværksted Sofiegården

I aktivitetshuset på Sofiegården er der forskellige arbejdstilbud – bl. a. træarbejde, arbejde med støbning af bivokslys, vævning og arbejde i haven.

På træværkstedet bliver der lavet forskellige ting som fuglekasser, fuglefoderhuse , stole og taburetter. Da der findes håndværktøj til at fremstille rundstokke med, bliver der hovedsagligt lavet møbler. Det er hele tiden en udfordring at finde på nye måder at anvende rundstokke på, og der er mange gode arbejdsprocesser i at skære træ ud og evt. høvle det.

På vævestuen væves viskestykker og kludetæpper samt stof på bestilling. Til selve væveprocessen er der mange “bi-opgaver” såsom at ordne søller, strimle klude og vinde garn. Der strikkes også og der bliver for eksempel syet tørklæder, tasker og lidt tøj til eget brug.

I lysfremstillingen arbejdes der udelukkende med bivoks. Der laves hånddyppede og støbte lys. Fremstillingen af bivokslys indeholder mange delprocesser, og på en god dag vil man kunne opleve de dynamiske processer: En arbejdsproces afløser en anden, som igen bevirker at en tredje kan begynde osv. De fleste af lysværkstedets brugere kan bidrage på hver deres måde, og der er mulighed for variation i arbejdet. Det færdige lys repræsenterer således resultatet af en fælles arbejdsindsats og det er værdifuldt.

Arbejde i haven gælder primært om at holde udendørsarealer, feje, slå græs og fjerne ukrudt. Derudover bliver der savet og flækket brænde til eget forbrug og til salg. Drivhuset bruges mest til “hobbybrug”.