Gartneriet

Vidarslund gartneri
Drivhusgartneriet i Vidarslund ved Vindbyholt er i henhold til Serviceloven et tilbud om beskyttet beskæftigelse til beboerne indenfor Marjatta Fællesskabet. Den vigtigste funktioner for drivhusgartneriet er derfor at give meningsfulde arbejdspladser til Marjattas beboere.

Derudover er det også vigtigt at få produceret sunde fødevarer til alle beboere indenfor Marjatta Fællesskabet. Der produceres tomater, agurker, peber, squash, meloner og en lang række andre grøntsager efter biodynamiske principper, og gartneriet har Demeter-godkendelse.

70 procent af drivhusgartneriets produktion bliver solgt direkte eller via grossisterne Rønnely og Solhjulet til restauranter, institutioner og forretninger over hele landet. Blandt kunderne er flere danske Michelin-restauranter, indkøbsforeninger og Årstiderne, som ønsker produkter af meget høj kvalitet. Der er desuden mulighed for at købe gartneriets produkter i Butik Pilti, og i stalddøren på gartneriet.

Vidarslund Gartneri er et produktionssted og arbejdet er årstidsbestemt. Der er varer der skal leveres og tidsfrister der skal overholdes.

Arbejdet på gartneriet kræver at den enkelte kan:

  • Arbejde vedholdende og har en vis fysisk formåen.
  • Være fleksibel og omstillingsparat i skiftende årstider.
  • Forholde sig til forskelligartede årstidsrelaterede produktioner.
  • Lide at arbejde såvel inde i drivhus, som udenfor på friland.